Wednesday, October 24, 2012

Ofis 2013 u prvom kvartalu sledeće godine na tržištu

Novi Majkrosoft ofis 2013. paket biće dostupan na tržištu u prvom kvartalu sledeće godine, a karakterišu ga redizajniran i poboljšan izgled, uz brojne pogodnosti za korisnike.


Majkrosoft ofis menadžer Danijela Zečević kazala je na konferenciji za novinare u okviru ''Sinergije 12'' da ova verzija Ofisa u ''paver point'', ''eksel'', ''autluk'' i ''vord'' alate unosi neke nove funkcije koje skraćuju vreme potrebno za odredjene radnje.
''Paver point'', izmedju ostalog, ima unapređen sistem za prezentacije koji omogućava korisnicima da tokom prikazivanja dokumenata na ekranu, istovremeno pregledaju svoje beleške na tabletu ili PC, prate vreme izlaganja ili zumiraju delove teksta koje žele da naglase.

U ''vordu'' se mogu pregledati PDF datoteke bez izmena originalnog izgleda, dok je ceo Ofis dodao i funkcije socijalnog umrežavanja kako bi kolege mogle da dele dokumenta i zadatke na kojima rade.
Zečević je kazala da je novi Ofis prilagođen svim uređajima, tako da nesmetano funkcioniše i na PC, tabletu ili smart telefonu.
Prema njenim rečima, jedna od bitnih karakteristika Ofisa 2013 je ''klaud'' sistem, odnosno mogućnost čuvanja dokumenata u ''oblaku'' pomoći ''skajdrajv'' usluge.

No comments: